El procés de donació d'òvuls

El procés de donació d'òvuls és un acte de compromís, senzill. A Embriogyn t'acompanyem en cada pas perquè et sentis segura del que vas a fer.
La Llei 14/2006, de 26 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida estableix que la donació s'ha de realitzar de manera anònima, voluntària, informada i no remunerada.

Entrevista informativa

El primer pas és l’entrevista informativa, per poder donar tota la informació necessària referent al procés i al que representa ser donant d’òvuls. Tenim molta cura en explicar amb detall cadascun dels passos a seguir. Podràs preguntar amb tota llibertat tots els teus dubtes. Fer aquesta entrevista no et compromet a realitzar el procés de donació.

Totes les teves dades seran tractades segons la Lley de Protecció de dades que garanteixen el teu anonimat.

Proves mèdiques

​​​​​​​Una vegada confirmis que vols ser donant d'òvuls, es practicarà un extens i rigorós protocol d'estudi per tal d'assegurar un bon estat de salut física i mental, una normalitat de l'aparell reproductor i una garantia que no pateixes malalties genètiques, hereditàries o infeccioses transmisibles a la descendència. També ens permet veure i assegurar que la donació no significa cap inconvenient per la teva salut.

Tractament

El tractament és un procés senzill i es coneix com a estimulació ovàrica;s'aconsegueix administrant hormonesvia subcutània durant uns 10 dies aproximadament. Durant aquests dies es practiquen alguns controls ecogràfics (una mitjana de tres) i analítics amb l'objectiu que sigui una estimulació ovàrica controlada. Tot el procés es compatible amb l'activitat diaria que diaria que efectuis normalment. 

Extracció d'òvuls

El següent pas consisteix en la recuperació dels òvuls mitjançant una punció fol·licular (dels ovaris) guiada per ecografia vaginal. És un procediment molt segur i ràpid (dura uns 10-15 minuts). Es practica en un quiròfan de forma ambulatoria, amb sedació i amb el control d'un anestesista, per poder garantir la màxima seguretat possible i evitar qualsevol molèstia física. Després d'una o dues hores d'observació, una vegada la pacient ja està completament desperta, ella mateixa ja pot sortir de la clínica. El dia de la punció es recomana un repòs de 24 hores, i que preferiblement la donant vingui acompanyada.

Seguiment

La recuperació posterior acostuma a ser molt bona. Podràs fer vida normal l'endemà de la punció. 
Per nosaltres la teva salut és el més important, per aquest motiu aproximadament tres setmanes després de la menstruació et citarem a la clínica per fer-te un control per corraborar que tot estigui bé. En aquest moment t'entregarem el resultat de les analítiques.